
Grillezett fehér spárga olívaolajjal, balzsamecettel és parmezánforgácsokkal
A Süniskanál blogtól kaptuk a megtisztelő felkérést a Fő az egészség! mozgalomban való részvételre. A Selectfood által útjára indított kezdeményezés célja az egészséges, mesterséges adalékanyagoktól mentes, minél kevésbé feldolgozott ételek népszerűsítése 1-1 recept révén. Nem kizárólag alacsony kalóriatartalmú, vagy diétás ételeken van a hangsúly, a fő, hogy természetes alapanyagok legyenek a középpontban.
A mi verziónk egy sallangmentes spárgafogás, amit előételként, vagy egy pohár bor mellé ropogtatva ajánlunk jó szívvel. Esti házimozizás közben is nyugodt lelkiismerettel fogyasztható, finom alternatívája a nachosnak, popcornnak és társainak.
Grillezett spárga extra szűz olívaolajjal, modenai balzsamecettel és parmezánnal
Fogj egy üde, tiszta, nemes alapanyagot. Például fehér spárgát. Ez legyen a tányér főszereplője, dobogó, lüktető szíve.
A feje alatt hámozd meg, a legalsó, nagyon sűrű, fás részét törd le.
Forró rácsos serpenyőben néhány perc alatt grillezd körbe. Épp csak azt akarod elérni, hogy a külső része enyhén meg legyen barnulva, karamellizálva, de azért lehessen harapni, roppantani, csilingelve törni a spárgát.
Ha kész, rendezd el a tányéron, szórj rá némi parmezánforgácsot, morzsolj rá tengeri sópehelyhet és díszítsd fel néhány csepp balzsamecettel. A végén locsold meg jó minőségű extra szűz olívaolajjal. Mi egy korai szüretelésű, különlegesen virágos, tavaszillatú spanyol olajat használtunk hozzá, ami a dallamos Valle de Ricote Koroneiki névre hallgat. Ha fogékony vagy az ilyesmire, a minőségi olívaolajakról és a legjobb magyarországi lelőhelyről itt írtunk bővebben.
Ha tetszett, nézz be hozzánk facebookon is!

Finom, egészséges villámvacsora ötlet
A Fő az egészség! sorozat folytatásában 3 remek blog, a Mézesélet, a Praliné Paradicsom és a Rántott hús wokban szállítja majd a garantáltan elsőrendű recepteket.
3 hozzászólás