
Túrós csusza szalonnával és tejföllel tálalva
Legutóbb remek krumplilevest készítettünk Bíró Lajos receptje alapján. Ez aztán úgy meghozta a kedvünket a hagyományos magyar konyhához, hogy egy újabb klasszikussal folytatjuk a sort: túrós csuszával. Illik is hozzá, mármint a leveshez. Egy jó tanács: ne sajnáljuk róla a tejfölt!
Túrós csusza
Hozzávalók (4 személyre):
- 300 g csuszatészta
- 250 g zsíros túró
- 200 ml tejföl
- 100 g füstölt szalonna, apróra kockázva
Elkészítés:
A csuszatésztát – másnéven szabógallért – forrón lobogó sós vízben kifőzzük.
Közben a szalonnakockákat közepes hőmérsékletű száraz serpenyőben pirosra, ropogósra pirítjuk, vigyázzva, hogy ne égessük oda. A túrót összekeverjük a tejföllel és a szalonnapörcből kisütött zsírral, ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, majd összeforgatjuk a leszűrt tésztával.
Kivajazott gyűrűformákba (vagy bármilyen tűzálló edénybe) töltjük és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje épp csak megpirul.
Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk, szalonnapörccel bőkezűen meghintjük.
Jó étvágyat hozzá!
Néha szeretjük magyaros, nagymamás receptekkel feleleveníteni a régi időket. Ha te is, csatlakozz hozzánk facebookon!

Túrós csusza