• Kik vagyunk?
Gyömbér
Egyéb kategória 0

Töltött gömbcukkini

By Gyömbér · On 2016.04.17.


Toltott_gombcukkini

Ami az ételfotózást illeti, nagyon megkönnyítené a dolgunkat, ha minden zöldség és gyümölcs annyiféle színben és formában teremne, mint a cukkini. Határozottan jó érzés lehet egy kecses karalábét vagy egy halványlila csíkokkal átitatott, gömbölyű répát lencsevégre kapni.

A gömbcukkini gömbölyűsége miatt nem kerülheti el a végzetét: töltve lesz. Mi most húsmentesen készítettük el, oregánósan, citromosan és még sok minden másosan. Lássuk!

Hozzávalók

  • 4 gömbcukkini
  • 125 g főtt bulgur (kétszeres mennyiségű vízzel leforrázuk, 20-25 percig állni hagyjuk)
  • 1 kis vöröshagyma, felaprítva
  • 1 csokor friss oregánó, felaprítva
  • 1 kis csokor újhagyma, felkarikázva
  • 2 gerezd fokhagyma, felaprítva
  • 1/2 citrom leve
  • 1/2 evőkanál fehérborecet
  • 40 g vágott vagy durvára tört mandula, száraz serpenyőben kissé megpirítva
  • 100 g feta sajt
  • 1 piros chili, felaprítva (opcionális)

Vegetarianus_toltott_cukkini_recept

Elkészítés

  1. A gömbcukkinik kalapját levágjuk. A belsejüket egy kanállal kivájjuk, kis kockákra aprítjuk, félrerakjuk.
  2. Egy serpenyőben vaj és olívaolaj keverékén hagymát és fokhagymát párolunk, kb. 10 percig. Utána hozzáadjuk a cukkini húsát és további 10 percig kevergetjük közepes lángon, hogy a víz elfőjön alóla.
  3. Közben a citrom levét, a borecetet, az oregánót és a chilit vegyítjük 2 evőkanál extra szűz olívaolajjal.
  4. A serpenyő tartalmához adjuk az öntetet, a szétmorzsolt feta sajtot, a felkarikázott újhagymát és a mandulát. Jó alaposan összekeverjük az egészet, majd belekanalazzuk, megtömjük vele a cukkiniket. Ha szeretnénk, egy kevés reszelt parmezánt is szórhatunk a tetejükre, majd visszatesszük rájuk a kalapot.
  5. 175 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. Ha megszórtuk a tetejét sajttal, az utolsó néhány percben vegyük le a kalapokat, hogy szépen megbarnulhasson.

Finom, egészséges, vegetáriánus tavaszi vacsora. Jó étvágyat!

Mi a legszebb a legközelebbi zöldségesnél? Spárga? Medvehagyma? Hónapos retek, vagy éppen az újkrumpli? Mindenre van ötletünk! Facebookon pedig még sok minden másból is csemegézünk, tartsatok velünk ott is!

Vega_toltott cukkini

Share Tweet

Gyömbér

No Comments

Leave a reply Cancel reply

Archívum

  • 2016 április
  • 2016 február
  • 2016 január
  • 2015 október
  • 2015 július
  • 2015 június
  • 2015 május
  • 2015 április
  • 2015 március
  • 2015 február
  • 2015 január
  • 2014 december
  • 2014 október
  • 2014 augusztus
  • 2014 július
  • 2014 június
  • 2014 május
  • 2014 április
  • 2014 március
  • 2014 február
  • 2014 január
  • 2013 december
  • 2013 november
  • 2013 október
  • 2013 szeptember
  • 2013 augusztus
  • 2013 július
  • 2013 június
  • 2013 május
  • 2013 április
  • 2013 március
  • 2013 február
  • 2013 január
  • 2012 december
  • 2012 november
  • 2012 október
  • 2012 szeptember
  • 2012 augusztus
  • 2012 július
  • 2012 június
  • 2012 május
  • 2012 április
  • 2012 március
  • 2012 február
  • Kik vagyunk?

© 2013 Solo Pine Designs, Inc. All rights reserved.