
Green Thai étterem, Budapest
- Eldugott kincs: remek thai konyha a XIII. kerületben.
- A pho levest nagyon szeretjük, de most már a tom yum leves is a barátunk.
- Chili eksztázis.
Ha a XIII. kerületi Tisza utcában sétálgatva megkordul a gyomrotok, bátran dugjátok be a fejeteket a Green Thai ételbár pincehelyiségébe és szimatoljatok körül.
Nem fogtok csalódni.
A Green Thai ugyanis egy kiváló hely. Barátságos a személyzet és az atmoszféra is. A látványkonyha és a vendégtér között például nincs fal vagy üveg, mindössze egy széles pult: az egyik felén ücsöröghetünk a bárszékeken, a másik felén, tőlünk karnyújtásnyira pedig készülnek az egzotikus thai ételek. A szemünk előtt kerülnek bele a friss fűszerek és jellegzetes thai alapanyagok, amik sok esetben valóban Thaiföldről utaztak ide, hogy a tányérunk fényét emeljék. Autentikus ízek, vegetáriánus fogások, gluténmentes, szezonális ajánlatok – mindezt különleges, házi készítésű teákkal és Thaiföld legnépszerűbb sörével, a Singhával lehet leöblíteni.
Az ételbár tulajdonosa, Tamási Zoltán vendégelt meg minket. Zoltán évekig élt Thaiföldön, innen ered a thai konyha iránti szeretete. Miközben dolgozik, egyforma lelkesedéssel foglalkozik velünk és az ételekkel. Mi pedig egyforma lelkesedéssel kóstolunk meg mindent, amit elénk rak. Eszünk tojáspalacsintába töltött, friss, roppanós zöldségekkel összepirított darált sertéshúst, amit édes chili szósz fog össze.

A Green Thai Ételbár egyik specialitása: Kat Jat Thai
Megkóstoljuk a havi ajánlat éppen aktuális különlegességét, Zoltán találmányát, a spenótos pad thai-t. Tökéletesre készített tészta, isteni szósz, enyhén fokhagymás, spenótos, egyedi ízvilág, nagyon bejött.

Spenótos pad thai
Hibátlan a desszert is, ami egy kókusztejjel készült sodó, ananásszal megkoronázva. Teszi a dolgát, ahogy kell, kellemes édességgel jelzi az ízlelőbimbóinknak a pihenés közeledtét.

Egzotikus thai desszert: kókusz sodó ananásszal. Kitűnő!
A tradicionális thai levest, a Tom Yumot szánt szándékkal hagytam a beszámoló végére. Merthogy finom volt minden, de ez valami egészen szenzációs. Savas, savanykás, tele friss zöldséggel és ízzel. A chilitől, citromfűtől, paradicsomtól tiszta, forró gőz fölött üldögélve, rizsre kanalazva felér egy terápiával. Ahogy szívja magába az ember, úgy nyílnak meg újabb és újabb dimenziók az ízében. Vigyázat: aki a bogyiszlóinál tovább még nem merészkedett, az óvatosan ismerkedjen meg ezzel az étellel. Mert ez bizony tüzesen csípős, tökéletesen megtestesítve meglevesítve hozza azt a fajta, már-már fájdalomba hajló eufórikus boldogságot, amiért a chilirajongók élnek-halnak, és amiért a normális emberek teljesen hülyének nézik őket.

Tradicionális thai különlegesség: Tom Yum leves
A rengeteg kóstolás után jóllakottan, de nem az ólmos telítettség érzésével távozunk, hiszen gyakorlatilag minden gluténmentes, a zöldségekből nincs kihőkezelve az élet, a cukor helyett pálmacukrot használnak, a sót meg a szója- hal és egyéb szószok helyettesítik.
Egészséges, különleges, sallangmentes ételek. Melegen ajánljuk!
Itt keressétek:
1133 Budapest Tisza utca 16.
+36 1 79 444 20
Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 12:00 – 21:00
Facebookon barátok vagyunk már?