• Kik vagyunk?
Gyömbér
Egyéb kategória 4

Téli Street Food Show 2.0 beszámoló

By Gyömbér · On 2012.12.11.


Téli Street Food Show 2.0 a Hold utcai piacon

Úgy tűnik, a Mikulás szereti a hasát, mert a Dining Guide-dal karöltve a Street Food Show folytatását hozta el ajándékba nekünk, ráadásul szinte teljesen új kiállítókkal.

Szombat kora délután érkeztünk, ami legutóbb egy nagyon forgalmas időszaknak bizonyult, a bejutást és kóstolgatást sorban állás előzte meg. Sorról, tolongásról most szó sem volt, a piac atmoszférája inkább szellősen lézengő jelleget öltött. Ez talán a színtiszta hidegnek, talán a közelgő karácsonynak tudható be.

A hideg elleni védekezésre nem találtunk más megoldást, mint hogy egy rakás ételt végigkóstoljunk.

1. Dining Guide Blogkóstoló

A háromfogásos bloggermenü 1500 forintot kóstált, ajándék olívabogyó ízelítő járt hozzá. Az előétel neve tőkehal pataniscas, készítője a portugál konyha szakértője, Selectfood. Egyfajta kereszteződése ez a palacsintának és a fasírozottnak (legalábbis az én értelmezésemben), sütőtökös mini cipóval és fehér balzsamecettel megpermetezett begóniával került tálalásra. Szerény véleményem alapján egy mártás még jobban összetartotta volna ezt a fogást, de ízre és küllemre így is nagyon tetszetős volt.

Dizájnmenza vörösboros marhapörköltjében szinte kiabáltak a zamatok, a hús omlósságát jól kiegészítette a masszív testalkatú, korianderköntösbe bújtatott kalácsgombóc, az édes-savanyú szilvaszósz pedig feltette az i-re a pontot. Egészen biztosan asztalra kerül nálunk is a közeljövőben.

A desszertfelelős Sabrina tonkababos-sütőtökös csokoládétortával készült. A tortaszeletben nagyon tetszett a visszafogott elegancia, úgy viselte a krémbonbont, mint egy finoman megmunkált ékszert. Tonkababot most kóstoltam először, ez persze csak a nevében bab, valójában egy Dél-Amerikában honos fa, a cumaru magja. Szolidan egzotikus ízt kölcsönzött a csokoládékrémnek, méltó befejezése volt a menünek.

Dining Guide Blogkóstoló a téli Street Food Shown

 

2. Fragola

Némi késés után, de kinyitott a Fragola is, aminek a leveseire már régóta fájt a fogunk. Háromfélét kanalaztunk; tandoori csirkéset, vargányakrémlevest és szicíliai sültparadicsomlevest. Utóbbi néhány falat után már kicsit tömény és nem levesre, inkább tésztaszószra emlékeztetett – annak viszont kiválóan el tudtam képzelni. A tandoori csirkés leves eszméletlenül jól esett a zord téli klímában, forrón, fűszeresen, nagy adag csípős utózöngével. A vargányakrémes verzióra szintén nem lehet panasz, kellemesen mély, tejszínes gombaíz, tökeletesen eltalált arányokkal.

A nagy pohár levesek laktatóak és finomak is, ár/érték arányt tekintve (600 Ft egy adag) bátran tudom ajánlani.

Fragola levesek: tandoori csirke, sült szicíliai paradicsomleves és vargányakrémleves

 

3. Papírtigris

Teriyaki kacsa bao-t (kínai gőzölt tészta sült kacsás teriyaki szószos töltelékkel) kóstoltunk itt, amit úgy kell elképzelni, hogy a darált, főtt hatást keltő kacsahúst gőzölt tésztáburokba csomagolják, ezt lehet teriyaki szószba mártogatva falatozni.

Vegyes érzelmeket keltett; nekem személy szerint kevésbé működött, mert a tésztának és a húsnak önmagában nem volt jellegzetes íze, a szószba merítés után viszont csak a teriyaki sós, domináns íze érződött. Kóstolótársamnak viszont pont a szósz tette helyére a fogást, „azzal nyert értelmet az egész”.

Pozitívum, hogy a kóstoló adag méreteiben és 400 Ft-os árában is nagyon jól el lett találva, ezt a kombinációt hiányoltam a legtöbb helyről.

Gőzölt kacsagombóc teriyaki szósszal a Papírtigristől

 

 4. Sarki Fűszeres

Szófukar, ámbátor professzionális kiszolgálás után tettünk szert a Sarki Fűszeres 700 Ft-os, kóstoló adag hot dogjára. A hot dogban bacon és minőségi virsli heverészett, édeskés hagymalekvárral és olvasztott cheddar sajttal betakarva. Minden összetevőből pontosan olyan és annyi, amilyenre és amennyire szükség volt – bárcsak minden street hot dog ilyen lenne a Föld kerekén.

Sarki Fűszeres a téli Street Food Shown

 

 5. Gelarto Rosa

A csokifagyi árnyalatnyi chilivel vegyítve igazi, tömény csokoládéélvezetet nyújtott, a citromos macaron is mintaszerű a maga vékonyan roppanós, fényes külsejével és a könnyed citromos krémmel. Itt nem bírtuk megállni, hogy ne szerezzünk be egy belga csokis goffrit – nekem talán ez ízlett leginkább az édességtrióból, mely összesen 1000 Ft-ba került. Ide külön pirospont is jár az ötletes berendezésért.

A Gelarto Rosa standja a téli Street Food Shown: színes, fiatalos, ötletes

 

Belga gofri, mentás csokifagyi és citromos macaron a Gelarto Rosa tálalásában

 

6. Hara’Punk

Legutóbbi beszámolónkból érdemtelenül kimaradt, pedig akkor is legurítottam 2 korsó Tuck barátot a gerillasörfőző fiatalemberek hordójából. Most egy sötétbarna, lazább, brit eredetű ale-t kortyolgattam el derűs ábrázattal. Ez a sör (800 Ft) a Rejtő által életre keltett örökittas, közpofonoknak örvendő Wagner úrról (becsületes nevén Wagner Rinaldo-Rinaldini) lett elnevezve, akiről tudni vélhető, hogy sorhajóbicskás, és annak idején Velencében nem halt meg, csak nagyon megverték és két napig feküdt utána.

A sör jólesett, drága sztrovacsek.

Hara’ Punk kézműves sörcsapolda

 

 7. La Praline

Színes, vidám kavalkád fogad a francia jellegű pékség/cukrászda, a La Praline standján. Rengeteg péksütemény, édesség, kosárkák, macaronok, mousse-ok, édes és sós falatok – gasztrobazáros a hangulat. Külön plusz, hogy a kiszolgálás kedvesen mosolygós, mondhatni családias. Itt egy quiche-t fogyasztottunk, aminek a tésztája enyhén el volt ázva, ízre viszont remek volt, szóval érdemes vele tovább kísérletezni.

A La Praline kínálata a téli Street Food Shown

 

Desszertnek pedig egy rumos szaloncukor ízére hajazó, csinosan feldíszített, fehércsokiba mártott cake pop-ot nyalókáztunk el (300 Ft), aminek a teteje darált macaronnal volt meghintve. Funky!

La Praline sütinyalókák és macaronok

 

Összességében nagyon jól éreztük magunkat, igazi szóba elegyedős, ráérősen nézelődős délután kerekedett. Amit továbbra is hiányolok a koncepcióból, az a hagyományos értelemben vett kóstolók lehetősége minden kiállítónál. Ha nem is az egész kínálatból, de legalább a szignifikáns fogásokból érdemes lenne egy mérsékelt árú, kisebb adagot is készíteni (lásd: Papírtigris), hogy az érdeklődők még több portékával megismerkedhessenek. A Csöppentőt és a Halkakast például szívesen megkóstoltuk volna még, de sajnos a határaink végesek.

Bízom benne, hogy idővel ez is kiforr majd, egyébiránt kíváncsian várom, hogy a zsongáson kívül mit tartogat még számunkra a tavasz – reményeim szerint a Street Food Show folytatását.

Csatlakozz hozzánk facebookon: programajánlókkal, szakácskönyv bemutatókkal, receptötletekkel és ünnepi készülődéssel várunk!

Share Tweet

Gyömbér

4 hozzászólás

Leave a reply Cancel reply

Archívum

  • 2016 április
  • 2016 február
  • 2016 január
  • 2015 október
  • 2015 július
  • 2015 június
  • 2015 május
  • 2015 április
  • 2015 március
  • 2015 február
  • 2015 január
  • 2014 december
  • 2014 október
  • 2014 augusztus
  • 2014 július
  • 2014 június
  • 2014 május
  • 2014 április
  • 2014 március
  • 2014 február
  • 2014 január
  • 2013 december
  • 2013 november
  • 2013 október
  • 2013 szeptember
  • 2013 augusztus
  • 2013 július
  • 2013 június
  • 2013 május
  • 2013 április
  • 2013 március
  • 2013 február
  • 2013 január
  • 2012 december
  • 2012 november
  • 2012 október
  • 2012 szeptember
  • 2012 augusztus
  • 2012 július
  • 2012 június
  • 2012 május
  • 2012 április
  • 2012 március
  • 2012 február
  • Kik vagyunk?

© 2013 Solo Pine Designs, Inc. All rights reserved.