• Kik vagyunk?
Gyömbér
Egyéb kategória 0

Tejszínes-spenótos penne pirított mandulával

By Gyömbér · On 2013.11.13.


Tejszínes-spenótos penne pirított mandulával1

Tejszínes-spenótos penne pirított mandulával1

A mi konyhánkban a főzés néhány merőben eltérő sémára épül.

Van az egyik, amikor előre tudjuk, hogy miket akarunk sütni-főzni az elkövetkező napokban, bevásárolunk hozzá és haladunk a terv szerint. Ez talán a leggyakoribb.

Van a másik, amikor a boltban haladva dobjuk be a kosarunkba az éppen szimpatikus, szezonális alapanyagokat és otthon ezek alapján állunk neki az alkotásnak. Szintén elég sűrűn megesik.

Van, amikor egy interneten, szakácskönyben olvasott, tévében látott recept láttán olyan erős vágy fog el minket az elkészítésére, hogy tudjuk, minden egyes perc késlekedéssel rosszabb hely lesz a Föld. Ez sem ritka.

Végül van, amikor a hűtőben és környékén található kibontott, félig megcsócsált ételekből – amik még nem jártak le, nem fonnyadtak el ugyan, de már közel az utolsó órájuk – hozunk össze egy gyors fogást. Ilyen receptet már régen hoztunk a blogra, de ez most olyan jól sikerült, hogy megérdemli a világhírt.

Tejszínes-spenótos penne pirított mandulával

Hozzávalók (2 szeméyre)

  • 200 g penne tészta
  • 1 ek extra szűz olívaolaj
  • ½ ek vaj
  • 1 kisebb (vagy egy fél) kaliforniai paprika, nagyjából a pennével megegyező méretű csíkokra vágva
  • 100 g bébispenót
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek finomra aprított friss rozmaring
  • 2 szelet prosciutto
  • 2 ek blansírozott mandula, mozsárban durvára törve
  • 2 dl tejszín
  • 2 ek ricotta sajt

Elkészítés:

A tésztát bő, lobogó sós vízben feltesszük főni.

Közben egy nagy serpenyőben közepes lángon összeolvasztjuk a vajat és az olívaolajat, majd beleszórjuk a tört mandulát. Néhány percig pirítjuk, majd amikor kezd aranybarnába fordulni, hozzáadjuk a paprikacsíkokat, finoman sózzuk, borsozzuk és együtt pirítjuk az egészet még 1-2 percig.

Belenyomjuk a fokhagymát, elkeverjük, hozzáöntjük a rozmaringot, kisebb-nagyobb darabokban beletépkedjük a sonkát.

Ezen a ponton mehetnek rá a spenótlevelek is, amik a hő hatására kb. 1 perc alatt szépen összerogynak. Ahogy megroskadnak, felöntjük az egészet tejszínnel, belekeverjük sűrítés gyanánt a ricottát, sózunk-borsozunk, összekevergetünk mindent és ezzel nincs is több teendőnk.

A fogkeményre főtt tésztáról leöntjük a vizet és a serpenyőben összerázzuk a szósszal, ha szükséges, utánaízesítünk.

Tipp: ha a szósz túlságosan sűrűre sikerült, lazítsuk fel a tészta főzővizéből egy merőkanállal.

Minimális konyhai rutinnal akár 15-20 perc alatt színes, dús, tartalmas és nagyon, de nagyon finom vacsora gőzőlöghet az asztalon. Én néhány csepp olívaolajjal, parmezánnal és egy kevés friss chilivel tettem még emlékezetesebbé.

Jó étvágyat hozzá!

Beismerjük, tésztafüggők vagyunk. Ha ti is, nézzetek be hozzánk facebookra! 

Tejszínes-spenótos penne

Tejszínes-spenótos penne


Share Tweet

Gyömbér

Archívum

  • 2016 április
  • 2016 február
  • 2016 január
  • 2015 október
  • 2015 július
  • 2015 június
  • 2015 május
  • 2015 április
  • 2015 március
  • 2015 február
  • 2015 január
  • 2014 december
  • 2014 október
  • 2014 augusztus
  • 2014 július
  • 2014 június
  • 2014 május
  • 2014 április
  • 2014 március
  • 2014 február
  • 2014 január
  • 2013 december
  • 2013 november
  • 2013 október
  • 2013 szeptember
  • 2013 augusztus
  • 2013 július
  • 2013 június
  • 2013 május
  • 2013 április
  • 2013 március
  • 2013 február
  • 2013 január
  • 2012 december
  • 2012 november
  • 2012 október
  • 2012 szeptember
  • 2012 augusztus
  • 2012 július
  • 2012 június
  • 2012 május
  • 2012 április
  • 2012 március
  • 2012 február
  • Kik vagyunk?

© 2013 Solo Pine Designs, Inc. All rights reserved.