
Rozmaringos-tejszínes burgonyakrémleves
Ajánlom azoknak, akik még nem hajlandóak beletörődni, hogy hamarosan elő kell venni az őszi túlélőfelszerelést: az esernyőt, a sálat és a vastag zoknit.
Hozzávalók:
- kb. 1 kg burgonya, meghámozva, megtisztítva, felkockázva
- 1 fej vöröshagyma, finomra aprítva
- 3 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
- 3-4 ág friss rozmaring
- kb. 1,3 – 1,5 l víz, vagy zöldségalaplé, vagy csirkealaplé
- 2 dl tejszín
- só, bors
- extra szűz olívaolaj
Elkészítés:
A hagymát néhány perc alatt üvegesre forgatom a felhevített olívaolajban. Rádobom a fokhagymát és a rozmaringot (egészben, a leveleket az ágakon hagyva), majd együtt pirítom az egészet további 2-3 percig.
Hozzáadom a krumplit is és felöntöm meleg vízzel vagy az alaplével, úgy, hogy a folyadék kb. kétujjnyira lepje el a krumplikockákat. Sózom, borsozom. Felforralom, majd lefedem és alacsony-közepes lángon puhára főzöm a krumplit. Mikor kész, a rozmaringot kiveszem és az egészet pürésítem egy robotgép segítségével (ha intenzívebben akarjuk érezni a rozmaring ízét, hagyjunk benne néhány levelet).
Visszateszem a lángra és miután újból felforrt, tejszínnel dúsítom. Tálaláskor megszórom pirított baconnel és chiliáztatta olívaolajjal.
Ez a gyors krémleves recept igazi szívmelengető hatással bír: használjátok orvosságként szélfútta, esőverte őszi estéken.

Tejszínes-rozmaringos burgonyakrémleves chiliolajjal és pirított baconnel
Krémleves, krémleves, krémleves… nem tudjuk abbahagyni, facebookon sem.
No Comments