• Kik vagyunk?
Gyömbér
Egyéb kategória 4

Tavaszi Ízparádé, Visegrád

By Gyömbér · On 2012.03.19.


Tavaszi Ízparádé, Visegrád

Megfigyelhető, hogy minden év első igazán napsütéses hétvégéjén valahogy mosolygósabbak az emberek. Ha ez a hétvége ráadásul hosszú is – hála forradalmi lelkületű felmenőinknek – akkor ez a jókedv még egy kis kalandvággyal is párosul, kimozdul az ország.

Mi sem vagyunk kivételek, szombaton útnak indultunk, hogy belekóstoljunk a Visegrádon megrendezésre kerülő Tavaszi Ízparádéba. Az odaút erős koncentrációt igényelt, mert a medvékkel együtt a motorosok is kidugták bukósisakjukat a barlangból, és megfelelőnek ítélték meg az időjárást kétkerekűik idénybe helyezésére.

A fokozott odafigyelésnek köszönhetően tekintélyes étvággyal érkeztünk meg a helyszínre. Egy parkoló adott enyhén zsúfolt otthont a rendezvénynek, a három sorban felállított bódék között az emberek, az út túloldalán pedig a Duna hömpölygött szelíden.

Első napirendi pont: ebéd. Sok fejtörést nem okozott, hogy a megfáradt vándor mivel csillapítsa éhségét; mindössze egyetlen sátor kínált meleg ételt a látogatóknak. Jóízűen nem, de elfogyasztottunk itt félig-meddig egy krónikus köménytúltengésben szenvedő sült kolbászt (1200 Ft), valamint egy számomra ismeretlen okból mexikói tálnak nevezett ételkülönlegességet (szintén 1200 Ft), ami annyira kiábrándító volt, hogy azóta sem tudok róla beszélni. A fényképeit is kitöröltem.

A kóstolókörút szerencsére jobban sikerült. A kínálat nem volt ugyan nagy, de beleharaptunk egy-két finomságba, mint pl. az alábbi képen látható kézműves csokoládéba, eper-chili ízesítéssel.

Epres-chilis kézműves csokoládé

A sajtsátrak környékén is sokat időztünk, itt szereztünk kiváló fokhagymás krémsajtot, érlelt füstölt sajtot. Az ízelítőket komótosan, barátságosan szelő úriember mentalitásáról sokat elárul, hogy mottója szerint „tejből is lehet sajtot készíteni”.

Krémsajtok

A következő bódéban chilis sajt került terítékre, ami nagyon finom volt ugyan, de az összetevők erőviszonyai alapján a sajtos chili elnevezés találóbb lenne.

Sajtkínálat

A sajtokat egy kis pohárka száraz eperborral öblítettem le. Már az illata is eperdús volt, ízre sem okozott csalódást. Ajándékba, jópofa különlegességként el tudom képzelni egy baráti vacsorán, de azért nem cserélném le a szőlős verzióját.

Eperbor

A húsáruk közül a mangalicaszalonna vitte el a prímet, a kolbászokból kóstoltam párat, de nem igazán ízlettek baranyai fűszerezéshez szoktatott ízlelőbimbóimnak, ki is kerültek a célkeresztből.

Sonka – kolbász

Belebotlottunk egy mézzel teli asztalba is, a kínálatban felfedeztünk ribizlis, kakukkfüves, sőt medvehagymás mézet is. Nálam a fahéjas nyert, fullánkhossznyival megelőzve csak a csokoládésat.

Méhek aranya

Összességében kellemes időtöltésnek bizonyult ez a kis ízlelőtúra, még a profitorientált kolbászárus kolbásza sem szegte kedvünk – talán ez is hungarikum. A vásárban természetes alapanyagokból készült ínyencfalatokkal találkoztunk, nekem személy szerint a sajtkínálat melengette meg leginkább a szívemet – no meg persze az, hogy idén először ölthettem rövidnadrágot.

Share Tweet

Gyömbér

4 hozzászólás

Leave a reply Cancel reply

Archívum

  • 2016 április
  • 2016 február
  • 2016 január
  • 2015 október
  • 2015 július
  • 2015 június
  • 2015 május
  • 2015 április
  • 2015 március
  • 2015 február
  • 2015 január
  • 2014 december
  • 2014 október
  • 2014 augusztus
  • 2014 július
  • 2014 június
  • 2014 május
  • 2014 április
  • 2014 március
  • 2014 február
  • 2014 január
  • 2013 december
  • 2013 november
  • 2013 október
  • 2013 szeptember
  • 2013 augusztus
  • 2013 július
  • 2013 június
  • 2013 május
  • 2013 április
  • 2013 március
  • 2013 február
  • 2013 január
  • 2012 december
  • 2012 november
  • 2012 október
  • 2012 szeptember
  • 2012 augusztus
  • 2012 július
  • 2012 június
  • 2012 május
  • 2012 április
  • 2012 március
  • 2012 február
  • Kik vagyunk?

© 2013 Solo Pine Designs, Inc. All rights reserved.