• Kik vagyunk?
Gyömbér
Egyéb kategória 0

Spenótos leveles párna

By Gyömbér · On 2015.05.02.

Spenotos ricottas taska recept

Aki járt már nálunk a blogon, vagy a Facebook, esetleg Instagram oldalunkon, nagy eséllyel találkozott már Boldizsárral, a négylábú gézengúzzal, akivel egy fedél alatt élünk.

Boldizsár, a suhanó paripa

Boldizsár egyik karakteres tulajdonsága, hogy nem ismer kompromisszumot, ha esőben sétálásról van szó. A bejárati ajtótól a járdáig vezető öt lépcsőfokon mérlegel, és mire leérünk a flaszterre, már pontosan tudja, hogy hány métert hajlandó megtenni az isteni áldásban. Ha ezt túllépjük, megáll, girbegurba lábaival gyökeret ereszt, a fejét búbánatosan lehajtja, szemében őszinte értetlenség, és nincs tovább.

Az a gyanúm, ezt a szokását tacskó, nem pedig labrador felmenőitől örökölte.

De hibáztatni nem tudom, és ez legalább nekünk is alkalom arra, hogy amíg kint szakad, mi bent beizzítsuk a sütőt. Most éppen egy leveles, sós péksüteményt alkottunk, amit spenóttal, napon szárított paradicsommal, ricottával töltöttünk meg. Jól sikerült, jön is hozzá a recept.

Spenótos leveles párna 

Hozzávalók:

  • 400 g fagyasztott leveles tészta, felengedve
  • 250 g friss spenót, alaposan megmosva
  • 150 g ricotta
  • 100 g napon szárított paradicsom, felaprítva
  • 1 fej vöröshagyma, felaprítva
  • 1 tojás
  • löttyintésnyi tej

Elkészítés:

A hagymát kevés olívaolajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a spenótlevelet, sózzuk-borsozzuk és néhány perc alatt összemelegítjük az egészet, míg a spenót szépen össze nem esik. Ekkor hozzákeverjük a ricottát is, majd félretesszük az egész keveréket.

A tésztát kinyújtjuk, és kb. 8 egyforma négyzetre vágjuk. A tojásfehérjével megkenjük a négyzetek széleit, a közepére halmozzuk a spenótos keveréket, átlósan kettéhajtjuk, és az így kapott háromszögek széleit lenyomkodjuk egy villával. A papucsokat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.

A tojássárgáját egy pici tejjel felverjük és megkenjük vele a tészta tetejét, majd egy kevés tengeri sóval is meghintjük őket. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt szép aranybarnára sülnek.

Garantáltan finomabb, mint a bolti!

Share Tweet

Gyömbér

Archívum

  • 2016 április
  • 2016 február
  • 2016 január
  • 2015 október
  • 2015 július
  • 2015 június
  • 2015 május
  • 2015 április
  • 2015 március
  • 2015 február
  • 2015 január
  • 2014 december
  • 2014 október
  • 2014 augusztus
  • 2014 július
  • 2014 június
  • 2014 május
  • 2014 április
  • 2014 március
  • 2014 február
  • 2014 január
  • 2013 december
  • 2013 november
  • 2013 október
  • 2013 szeptember
  • 2013 augusztus
  • 2013 július
  • 2013 június
  • 2013 május
  • 2013 április
  • 2013 március
  • 2013 február
  • 2013 január
  • 2012 december
  • 2012 november
  • 2012 október
  • 2012 szeptember
  • 2012 augusztus
  • 2012 július
  • 2012 június
  • 2012 május
  • 2012 április
  • 2012 március
  • 2012 február
  • Kik vagyunk?

© 2013 Solo Pine Designs, Inc. All rights reserved.