Gyors, könnyedsége miatt nyárias tésztafogás. A köszönet érte Hugh Fearnley-Whittingstallt illeti mint ötletgazdát. Na és Kriszót, aki kölcsönadta a szakácskönyvet (River Cottage – Zöldséget minden napra!), de még nem kapta vissza. #sorry
Csabit is, persze, mert megfőzte.
Hozzávalók 4 személyre:
300 g spagetti
400 g paradicsom
50 g hámozott, pirított mandula
1 nagy csokor mentalevél
1 gerezd fokhagyma
1 citrom reszelt héja
1 tk citromlé
1 tk dijoni mustár
csipet cukor
suhintásnyi olívaolaj
só, bors, parmezán
Elkészítés:
Felteszünk egy nagy fazék vizet és fogkeményre főzzük a tésztát. Amíg készül, elkészítjük a pesztót: összeturmixoljuk a mandulát, a mentát, fokhagymát és citromhéjat, majd hozzáadjuk a mustárt, cukrot és olívaolajat is. Akkor jó, ha már krémes, ízesítsük sóval, borssal, pár csepp citromlével.
Nincs más hátra, mint összeforgatni a szószt a pastával, hozzákeverni a paradicsomot, és tálaláskor még megszórni némi parmezánforgáccsal.
Jó étvágyat!
No Comments