• Kik vagyunk?
Gyömbér
Egyéb kategória 0

Segítsüti 2015: Epres-krémsajtos brownie torta

By Gyömbér · On 2015.03.30.


Minden tavasszal és ősszel összeáll 30 gasztroblogger, sütnek valami finomságot, amire aztán négy napon keresztül bárki licitálhat. Az árverésből befolyt összeget a szervezők nem készpénzben, hanem speciális fejlesztő eszközök, műszerek formájában juttatják el a rászorulókhoz. A 2009-es indulás óta több millió forint gyűlt így össze többek között a Suhanj! Alapítványnak, a Magyar Gyermekmentő Alapítványnak, a Down Egyesületnek, a Leukémiás Gyerekekért Alapítványnak, és ők csak néhány a sok közül.

Ez a jótékonysági kezdeményezés a Segítsüti.

Nagy örömmel jelentjük be, hogy idén először mi is részt veszünk a sütiárverésen! A tavaszi forduló támogatottja a Borsóház Alapítvány, ahol mozgásterápiát tartanak rehabilitációra szoruló, illetve mozgásfejlődésben megkésett vagy megrekedt gyerekeknek. A licitálás 2015. március 30-án, hétfő reggel indult és április 2. 16 óráig tart. IDE KATTINTVA tudjátok megnézni a teljes mezőnyt és kiválasztani a számotokra legkedvesebb süteményt. Mindenki nagyon kitett magáért, jobbnál-jobb és szebb desszertek közül lehet válogatni.

Mi ezzel az epres-krémsajtos brownie tortával készültünk. A tészta egy jól bevált, igazán csokis brownie alapján készült, amit durvára tört dióval bolondítottunk meg, a két lap közé és a tetejére pedig egy vaníliás-krémsajtos réteg került. Friss, színes, illatos gyümölccsel koronáztuk meg.

A mi sütinkre ITT licitálhattok, ha van rá lehetőségetek. Az kapja, aki a legmagasabb összeget ajánlotta érte – neki újra megsütjük, és Budapest vonzáskörzetében, illetve Fejér, Tolna vagy Baranya megyében átadjuk személyesen.

Segitsuti 2015 epres kremsajtos brownie torta

Epres-krémsajtos brownie torta

Hozzávalók:

  • 250 g jó minőségű, legalább 60%-os étcsokoládé, nagyobb darabokra törve
  • 250 g tejcsokoládé, szintén nagyobb darabokra törve
  • 250 g vaj, felkockázva
  • 250 g barna cukor
  • 100 g dió, serpenyőben kissé megpirítva és durvára törve
  • 4 tojás
  • 140 g liszt
  • 50 g 20-22% kakaóvaj tartalmú kakaópor

A krémhez:

  • 500 g mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 1 rúd vanília
  • porcukor

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. 150 g tejcsokit és 150 g étcsokit olvasszuk össze a vajjal és a cukorral egy vastag aljú edényben, időnként kavargassuk meg.

Az olvadt csokoládés masszához egyesével keverjük hozzá a tojásokat. A lisztet és a kakaóport keverjük össze, majd fokozatosan adjuk hozzá a tésztához. Ha kész, öntsük az egészet egy 23 cm átmérőjű tortaformába, amit előzőleg alaposan kikentünk vajjal és megszórtunk kakaóporral. 25-30 percig sütjük.

A krémsajtot és a habtejszínt összekeverjük a vaníliával, adunk hozzá egy kevés porcukrot és habosra verjük. Közben kóstoljuk meg, ha szükséges, tegyünk bele még egy kevés cukrot, de ennek pont nem kell nagyon édesnek lennie, a lényeg, hogy a gyümölcsök is érvényesülni tudjanak.

Ha a tortánk kihűlt, egy hosszú kés segítségével kettévágjuk. A maradék csokoládét egybeolvasztjuk és a torta alsó lapjának tetejét megkenjük vele. Erre jön a krém, rá egy réteg eper, utána letakarjuk a második lappal, azzal szintén így járunk el, majd bőségesen megpakoljuk eperrel és áfonyával. Csokis, krémes, gyümölcsös – minden falat egy élmény.

Share Tweet

Gyömbér

Archívum

  • 2016 április
  • 2016 február
  • 2016 január
  • 2015 október
  • 2015 július
  • 2015 június
  • 2015 május
  • 2015 április
  • 2015 március
  • 2015 február
  • 2015 január
  • 2014 december
  • 2014 október
  • 2014 augusztus
  • 2014 július
  • 2014 június
  • 2014 május
  • 2014 április
  • 2014 március
  • 2014 február
  • 2014 január
  • 2013 december
  • 2013 november
  • 2013 október
  • 2013 szeptember
  • 2013 augusztus
  • 2013 július
  • 2013 június
  • 2013 május
  • 2013 április
  • 2013 március
  • 2013 február
  • 2013 január
  • 2012 december
  • 2012 november
  • 2012 október
  • 2012 szeptember
  • 2012 augusztus
  • 2012 július
  • 2012 június
  • 2012 május
  • 2012 április
  • 2012 március
  • 2012 február
  • Kik vagyunk?

© 2013 Solo Pine Designs, Inc. All rights reserved.