
Parmezánbundás csirkemell medvehagymás tésztával
Medvehagyma. Ha úgy tetszik, kígyóhagyma, poroszhagyma. Máshol salamás, sarima, sajamás, esetleg sási-hagyma. Vadfokhagyma.
Barnamedvéknek, vaddisznóknak, embereknek. Az ebeknek árt, nekik semmi szín alatt.
Nedves, árnyas ligetekben, bükkösök mélyén, forrásmentén. Piacon, boltban, kamrában, kenyérben, pogácsában, szószban, magában. Receptkönyvben.
Szédülésre, fejfájásra, vértakarításra, hasmenésre és annak ellentettjére, hurutok minden fajtájára. Nyugtalan idegek és zavarodott szív csitítására, ólomtalanításra, igazán női napokra. Sömör, golyva elsimítására, reumára, vízkórra. Alvatlanságra. Érelmeszesedésre. Étvágy és szenvedély gerjesztésére. Betegségre, egészségre egyaránt.

Egy csokor illatos medvehagyma
Kívánom azonban a következő receptet ok nélkül, egyszerűen: ebédre, uzsonnára, vacsorára.
Parmezánbundás csirkemell medvehagymás tésztával
Hozzávalók 2 főre:
-
közepes csokor medvehagyma (a fenti képhez hasonló méretben)
-
2 dl tejszín
-
1 ek vaj
-
1 tojás
-
1 pár csirkemell
-
reszelt parmezán sajt
-
250 g tészta (ízlés és konyhaszekrényünk tartalma szerint)
-
só, bors
Elkészítés:
Egy lábos vizet felforralunk, megsózzuk, belerakjuk a tésztánkat, addig főzzük, amíg kész nem lesz, de túl semmiképp – maradjon a túlfőtt tészta a menzák különlegessége.
Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, a felaprított medvehagymát (a zöld színű levelekről van szó, nem a hagymáról) egy kicsit megfonnyasztjuk benne, majd felöntjük tejszínnel. Ízesítjük, pár perc leforgása alatt közepes lángon besűrítjük. Ne főzzük túl ezt se, különben kihőkezeljük belőle a sok jó hatást.
Nem kötelező, de ha úgy tartja kedvünk, botmixerrel pépesíthetjük a szószt.
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, felvert tojásba mártjuk és meghempergetjük a parmezánban. Kevés olajon, serpenyőben megsütjük.
A tésztát leszűrjük, összekeverjük a szósszal, és kész is vagyunk egy egészséges, tavaszias vacsorával. Mi most tagliatellét választottunk, de fusillivel, pennével is kiválóan működik.

Egyszerű, ízletes villámgyors tavaszi ebéd recept
A receptet itt találtam, a köszönet érte Strawberry-t illeti.
Tipp: Miután a csirkemellet lefektetjük a felhevített serpenyőbe, hagyjuk sülni, ne forgassuk mindenáron. Látni fogjuk, hogy a hús, ahogy sül át, fokozatosan fehéredik alulról felfelé. Addig ne fordítsuk meg, míg a hús 2/3 része nem válik fehérre. Így szebben, egyenletesebben sül át a csirkénk (ez a húsok, halak többségén alkalmazható).
Csatlakozz hozzánk facebookon is, szeretettel várunk!
5 hozzászólás