• Kik vagyunk?
Gyömbér
Egyéb kategória 5

Parmezánbundás csirkemell medvehagymás tésztával

By Gyömbér · On 2012.03.21.


Parmezánbundás csirkemell medvehagymás tésztával

Medvehagyma. Ha úgy tetszik, kígyóhagyma, poroszhagyma. Máshol salamás, sarima, sajamás, esetleg sási-hagyma. Vadfokhagyma.

Barnamedvéknek, vaddisznóknak, embereknek. Az ebeknek árt, nekik semmi szín alatt.

Nedves, árnyas ligetekben, bükkösök mélyén, forrásmentén. Piacon, boltban, kamrában, kenyérben, pogácsában, szószban, magában. Receptkönyvben.

Szédülésre, fejfájásra, vértakarításra, hasmenésre és annak ellentettjére, hurutok minden fajtájára. Nyugtalan idegek és zavarodott szív csitítására, ólomtalanításra, igazán női napokra. Sömör, golyva elsimítására, reumára, vízkórra. Alvatlanságra. Érelmeszesedésre. Étvágy és szenvedély gerjesztésére. Betegségre, egészségre egyaránt.

Egy csokor illatos medvehagyma

Kívánom azonban a következő receptet ok nélkül, egyszerűen: ebédre, uzsonnára, vacsorára.

Parmezánbundás csirkemell medvehagymás tésztával

Hozzávalók 2 főre: 

  • közepes csokor medvehagyma (a fenti képhez hasonló méretben)

  • 2 dl tejszín

  • 1 ek vaj

  • 1 tojás

  • 1 pár csirkemell

  • reszelt parmezán sajt

  • 250 g tészta (ízlés és konyhaszekrényünk tartalma szerint)

  • só, bors

Elkészítés:

Egy lábos vizet felforralunk, megsózzuk, belerakjuk a tésztánkat, addig főzzük, amíg kész nem lesz, de túl semmiképp – maradjon a túlfőtt tészta a menzák különlegessége.

Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, a felaprított medvehagymát (a zöld színű levelekről van szó, nem a hagymáról) egy kicsit megfonnyasztjuk benne, majd felöntjük tejszínnel. Ízesítjük, pár perc leforgása alatt közepes lángon besűrítjük. Ne főzzük túl ezt se, különben kihőkezeljük belőle a sok jó hatást.

Nem kötelező, de ha úgy tartja kedvünk, botmixerrel pépesíthetjük a szószt.

A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, felvert tojásba mártjuk és meghempergetjük a parmezánban. Kevés olajon, serpenyőben megsütjük.

A tésztát leszűrjük, összekeverjük a szósszal, és kész is vagyunk egy egészséges, tavaszias vacsorával. Mi most tagliatellét választottunk, de fusillivel, pennével is kiválóan működik. 

Egyszerű, ízletes villámgyors tavaszi ebéd recept

A receptet itt találtam, a köszönet érte Strawberry-t illeti.

Tipp: Miután a csirkemellet lefektetjük a felhevített serpenyőbe, hagyjuk sülni, ne forgassuk mindenáron. Látni fogjuk, hogy a hús, ahogy sül át, fokozatosan fehéredik alulról felfelé. Addig ne fordítsuk meg, míg a hús 2/3 része nem válik fehérre. Így szebben, egyenletesebben sül át a csirkénk (ez a húsok, halak többségén alkalmazható). 

Csatlakozz hozzánk facebookon is, szeretettel várunk! 

 

Share Tweet

Gyömbér

5 hozzászólás

Leave a reply Cancel reply

Archívum

  • 2016 április
  • 2016 február
  • 2016 január
  • 2015 október
  • 2015 július
  • 2015 június
  • 2015 május
  • 2015 április
  • 2015 március
  • 2015 február
  • 2015 január
  • 2014 december
  • 2014 október
  • 2014 augusztus
  • 2014 július
  • 2014 június
  • 2014 május
  • 2014 április
  • 2014 március
  • 2014 február
  • 2014 január
  • 2013 december
  • 2013 november
  • 2013 október
  • 2013 szeptember
  • 2013 augusztus
  • 2013 július
  • 2013 június
  • 2013 május
  • 2013 április
  • 2013 március
  • 2013 február
  • 2013 január
  • 2012 december
  • 2012 november
  • 2012 október
  • 2012 szeptember
  • 2012 augusztus
  • 2012 július
  • 2012 június
  • 2012 május
  • 2012 április
  • 2012 március
  • 2012 február
  • Kik vagyunk?

© 2013 Solo Pine Designs, Inc. All rights reserved.