Nemrég beszámoltunk róla, hogy tagjai lettünk a 100fok blog szerzőgárdájának, egy gasztronómiai alkotócsoportnak, aminek célja a tudatos táplálkozás népszerűsítése.
De mit jelent valójában a tudatos táplálkozás?
Mindenkinek kicsit mást, és ez így is van rendjén; nem vagyunk egyformák, különböző életformák és személyiségek különböző igényeket diktálnak. Van azonban néhány közös keresztmetszet. Például az, hogy törekszünk szezonális alapanyagokból dolgozni, a friss hozzávalókat részesítjük előnyben a tartósítószer-túladagolásban szenvedő mesterséges készítményekkel szemben. Szintén jó dolog, ha elsajátítjuk azt a konyhai mentalitást, hogy a zamatos, roppanós, élettől duzzadó zöldségeket és gyümölcsöket nem készítjük túl és nem főzzük ki belőlük az összes ízt, tápanyagot, vitamint.
Sőt, ha napközben rendszeresen iszunk vizet, vagy ha este tízkor, lefekvés előtt nem tolunk be egy tál kelt tésztát, akkor is elmondhatjuk magunkról, hogy nagy lépést tettünk a tudatos táplálkozás felé.
Szabad, sőt, ajánlott a fenti témáról gondolkozni, beszélgetni. Hosszú távon garantáltan megéri. Addig is itt van három padlizsán recept, ami több ponton is bele tud illeszkedni a tudatosság fogalmába.
Padlizsánkrémleves (a receptért kattints a képre!)
Meleg padlizsánsaláta gombával és sajttal (a receptért kattints a képre!)
Padlizsános-paradicsomos rizottó (a receptért kattints a képre!)
Tudatosan sütünk-főzünk facebookon is. Ugorj be hozzánk!