• Kik vagyunk?
Gyömbér
Egyéb kategória 0

Narancsos-szezámmagos kínai csirke

By Gyömbér · On 2013.04.24.


A kínai ételek elkészítése nem ördöngösség – minimális konyhai rutinnal neki lehet ugrani.

A kínai éttermek kínálatának állandó szereplője ez az édeskés, ragacsos fogás. Akik már köszönőviszonyban vannak a kínai receptekkel, szeretni fogják; azok számára pedig príma bevezetés, akik még csak most fedezik fel maguknak ezt a pikáns, fűszeres konyhát.

Narancsos-szezámmagos kínai csirke

Hozzávalók:

  • 2 egész csirkemell filé, megtisztítva, felkockázva
  • 60 gr liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 tojás, felverve
  • 125 ml víz
  • 3 evőkanál kukoricakeményítő

A szósz hozzávalói:

  • 60 ml ketchup
  • 60 ml méz
  • 2 teáskanál cukor
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • 125 ml víz
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál szezámolaj
  • ½ narancs kifacsart leve
  • 1 teáskanál narancshéj, lereszelve
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • szezámmag ízlés szerint
  • napraforgóolaj

Elkészítés:

Egy nagy wokban (vagy nagy serpenyőben, esetleg fritőzben) olajat forrósítunk. Közben összekeverjük a csirke ”panírjának” hozzávalóit, a lisztet, a sütőport, a tojást, a vizet és a keményítőt. Egy olyan, palacsintaszerű tésztát kell kapjunk, ami elég sűrű ahhoz, hogy bevonja a csirkekockákat, mégis elég híg, hogy tudjanak benne úszkálni. A tészta állagán liszt vagy víz hozzáadásával tudunk javítani, ha szükséges.

A felkockázott csirkemell darabkákat sózzuk, borsozzuk, megmártjuk a tésztában, majd a forró olajban több adagban aranybarnára sütjük. A kész csirkéket papírszalvétán, sütőrácson lecsöpögtetjük, félrerakjuk.

Következő lépésben összekeverjük a szósz hozzávalóit. A wokot szárazra töröljük, beleöntjük a szószt és közepes hőmérsékleten összemelegítjük, amíg sűrűvé, mázossá nem válik. Ekkor összekeverjük a csirkével. Főtt rizzsel, rizstésztával, üvegtésztával tálaljuk.

A recept ebből a gyűjteményből származik, érdemes böngészni további klasszikus kínai ételekért.

Jó étvágyat hozzá!

Csatlakozz a Gyömbér közösséghez facebookon is, szeretettel várunk!

Könnyű palacsintatésztába burkolt édes, narancsos, szezámmagos kínai csirke


Share Tweet

Gyömbér

No Comments

Leave a reply Cancel reply

Archívum

  • 2016 április
  • 2016 február
  • 2016 január
  • 2015 október
  • 2015 július
  • 2015 június
  • 2015 május
  • 2015 április
  • 2015 március
  • 2015 február
  • 2015 január
  • 2014 december
  • 2014 október
  • 2014 augusztus
  • 2014 július
  • 2014 június
  • 2014 május
  • 2014 április
  • 2014 március
  • 2014 február
  • 2014 január
  • 2013 december
  • 2013 november
  • 2013 október
  • 2013 szeptember
  • 2013 augusztus
  • 2013 július
  • 2013 június
  • 2013 május
  • 2013 április
  • 2013 március
  • 2013 február
  • 2013 január
  • 2012 december
  • 2012 november
  • 2012 október
  • 2012 szeptember
  • 2012 augusztus
  • 2012 július
  • 2012 június
  • 2012 május
  • 2012 április
  • 2012 március
  • 2012 február
  • Kik vagyunk?

© 2013 Solo Pine Designs, Inc. All rights reserved.