
A kínai ételek elkészítése nem ördöngösség – minimális konyhai rutinnal neki lehet ugrani.
A kínai éttermek kínálatának állandó szereplője ez az édeskés, ragacsos fogás. Akik már köszönőviszonyban vannak a kínai receptekkel, szeretni fogják; azok számára pedig príma bevezetés, akik még csak most fedezik fel maguknak ezt a pikáns, fűszeres konyhát.
Narancsos-szezámmagos kínai csirke
Hozzávalók:
- 2 egész csirkemell filé, megtisztítva, felkockázva
- 60 gr liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 tojás, felverve
- 125 ml víz
- 3 evőkanál kukoricakeményítő
A szósz hozzávalói:
- 60 ml ketchup
- 60 ml méz
- 2 teáskanál cukor
- 2 evőkanál fehérborecet
- 125 ml víz
- 2 evőkanál kukoricakeményítő
- 1 teáskanál szezámolaj
- ½ narancs kifacsart leve
- 1 teáskanál narancshéj, lereszelve
- 1 teáskanál fokhagymapor
- szezámmag ízlés szerint
- napraforgóolaj
Elkészítés:
Egy nagy wokban (vagy nagy serpenyőben, esetleg fritőzben) olajat forrósítunk. Közben összekeverjük a csirke ”panírjának” hozzávalóit, a lisztet, a sütőport, a tojást, a vizet és a keményítőt. Egy olyan, palacsintaszerű tésztát kell kapjunk, ami elég sűrű ahhoz, hogy bevonja a csirkekockákat, mégis elég híg, hogy tudjanak benne úszkálni. A tészta állagán liszt vagy víz hozzáadásával tudunk javítani, ha szükséges.
A felkockázott csirkemell darabkákat sózzuk, borsozzuk, megmártjuk a tésztában, majd a forró olajban több adagban aranybarnára sütjük. A kész csirkéket papírszalvétán, sütőrácson lecsöpögtetjük, félrerakjuk.
Következő lépésben összekeverjük a szósz hozzávalóit. A wokot szárazra töröljük, beleöntjük a szószt és közepes hőmérsékleten összemelegítjük, amíg sűrűvé, mázossá nem válik. Ekkor összekeverjük a csirkével. Főtt rizzsel, rizstésztával, üvegtésztával tálaljuk.
A recept ebből a gyűjteményből származik, érdemes böngészni további klasszikus kínai ételekért.
Jó étvágyat hozzá!
Csatlakozz a Gyömbér közösséghez facebookon is, szeretettel várunk!

Könnyű palacsintatésztába burkolt édes, narancsos, szezámmagos kínai csirke
No Comments