
A legjobb házi málnaszörp: Vaníliás málnafröccs Segal Viktor receptje alapján
Ez a málnafröccs az a málnafröccs. Elkészíted és rögtön megiszol belőle egy literrel. Aztán értetlenkedve faggatod magad: eddig miért nem csináltam ilyet?! A legjobb házi málnaszörp!
Vaníliás málnafröccs
Hozzávalók (6-8 adag):
- 30 dkg friss málna, megmosva
- 1 vaníliarúd
- 15 dkg cukor
- 1 dl víz
- lime
Elkészítés:
A cukrot, a vizet és a vaníliarúd kikapart magjait (a rudat is benne hagyhatjuk, csak ne felejtsük majd el kivenni) közepes lángon melegítjük. Ha felforrt, alacsonyra vesszük a hőfokot és további 5 percig főzzük időnként megkeverve.
Ha kihűlt, ráöntjük a málnára és botmixerrel pürésítjük. Kész is. Aki nem szereti, ha rostos, húsos a szörp, átpasszírozhatja egy szűrőn, bár szerintem így tökéletes.
Tálaláskor facsarjuk egy cikk lime levét a pohárba, dobjunk bele jeget, kanalazzunk rá 2-3 evőkanállal a mennyei illatú szérumból és húzzuk fel szódával vagy szénsavas ásványvízzel.
Az első korty után tudni fogjuk, hogy ez A MÁLNASZÖRP. A recept Segal Viktor Ízek és Formák című szakácskönyvében szerepel – a mi nagy örömünkre.
Hűsítő nyári italokkal és ételekkel várunk a Facebook oldalunkon is. Nézz be hozzánk!