• Kik vagyunk?
Gyömbér
Egyéb kategória 0

Lassan főtt fokhagymás csirke bazsalikomos-citromos kuszkusszal

By Gyömbér · On 2014.05.11.


Lassan főtt fokhagymás csirke citromos-bazsalikomos kuszkusszal

Lassan főtt fokhagymás csirke citromos-bazsalikomos kuszkusszal

Mind zenében, mind ételekben a változatosság gyönyörködtet filozófiáját képviseljük. A nyáresti kirándulásaink során hol Moby melankolikus dallamai, hol Manu Chao latinos egyvelegei csendülnek fel az autóban, de a Bëlga Zsolti a békáját vagy az R.E.M. Shiny Happy People-jét is ugyanolyan hangerővel énekeljük, ha olyan a kedvünk.

Ez a sokszínűség jellemzi a konyhánkat is. Került már nálunk minden az asztalra: túrós csusza szalonnapörccel és jó sok tejföllel meglocsolva, gluténmentes karfiol pizza, vagy épp sütőtökös rizottó chilivel megbolondítva. A Crock-Pot főzőedényünket szintén próbára tettük már több területen: ezzel főztem 8 órán át az eddigi legjobb chilit, ami a kezem közül kikerült, és remekelt a pulled pork szendvics elkészítésében is.

Most ennél egy kicsit könnyebb, frissebb ízekre vágytunk, így született meg ez a lassan főtt fokhagymás csirke, amihez köretül koktélparadicsommal dúsított citromos-bazsalikomos kuszkuszt tálaltunk.

Lassan főtt fokhagymás csirke citromos-bazsalikomos kuszkusszal (4 főre)

A csirke hozzávalói:

  • 1 kisebb csirke megtisztítva, feldarabolva 6-8 darabba
  • 1 nagy fej vöröshagyma, durvára vágva
  • 8 gerezd fokhagyma, felaprítva
  • 2-3 dl csirke alaplé
  • 2 ek liszt
  • ½ evőkanál dijoni mustár
  • ½ hüvelykujjnyi friss gyömbér, lereszelve
  • extra szűz olívaolaj
  • só, bors

A kuszkusz hozzávalói:

  • 1 nagy bögre kuszkusz
  • 10 db koktélparadicsom, félbevágva
  • 2 marék bazsalikomlevél, durvára aprítva
  • 4-6 evőkanál jó minőségű extra szűz olívaolaj

Elkészítés:

A csirkét sózom, borsozom és egy forró serpenyőben olívaolajon alaposan körbepirítom. Közben a felmelegített alaplevet kikeverem a mustárral, a liszttel, a gyömbérrel és a hagymával.

A csirkét elrendezem a lassúfőző alján és felöntöm az alaplé keverekékkel, kb. annyi kell rá, amennyi éppen ellepi.

A Crock-pot főzőedény magas fokozatán kb. 4 óráig készül. A szaftja kellemes már ebben a formában is, de lehet fokozni. Én a serpenyőt, amiben a csirkét lepirítottam, felmelegítettem, felöntöttem egy kevés fehérborral, felkapargattam, majd hozzáadtam a slow cookerben maradt szaftot és lassan rotyogtatva kicsit besűrítettem.

Közben az egy bögre kuszkuszt felöntöttem két bögre forrásban lévő vízzel, megsóztam, majd lefedve hagytam, míg teljesen fel nem szívta a folyadékot, kb. 15 perc alatt. Az olívaolajat vegyítettem a bazsalikommal és egy nagy citrom levével, és ezzel kevertem el a villával fellazított kuszkuszt.

Az omlós, szaftos, puha csirkének ezzel a könnyed, illatos körettel ágyaztam meg, úgy tálaltam. Jó étvágyat hozzá!

Facebookon is várunk szeretettel, csatlakozz hozzánk! 

Share Tweet

Gyömbér

Archívum

  • 2016 április
  • 2016 február
  • 2016 január
  • 2015 október
  • 2015 július
  • 2015 június
  • 2015 május
  • 2015 április
  • 2015 március
  • 2015 február
  • 2015 január
  • 2014 december
  • 2014 október
  • 2014 augusztus
  • 2014 július
  • 2014 június
  • 2014 május
  • 2014 április
  • 2014 március
  • 2014 február
  • 2014 január
  • 2013 december
  • 2013 november
  • 2013 október
  • 2013 szeptember
  • 2013 augusztus
  • 2013 július
  • 2013 június
  • 2013 május
  • 2013 április
  • 2013 március
  • 2013 február
  • 2013 január
  • 2012 december
  • 2012 november
  • 2012 október
  • 2012 szeptember
  • 2012 augusztus
  • 2012 július
  • 2012 június
  • 2012 május
  • 2012 április
  • 2012 március
  • 2012 február
  • Kik vagyunk?

© 2013 Solo Pine Designs, Inc. All rights reserved.