
Kókusztejes édesburgonya krémleves recept
Kezdetét vette nálunk az édesburgonya-korszak.
Sütjük, főzzük, pirítjuk, kísérletezünk vele napnyugtáig. Leggyakrabban a hosszúkás, kívül barnás-lilás héjú, belül narancssárga, rostokban gazdag húsú változatával. Az édesburgonya íze talán a sütőtökéhez áll legközelebb, jól bírja a fűszereket és magas szénhidráttartalma ellenére a vércukorszintet alig emeli meg, szóval tiszta lelkiismerettel fogyaszthatja az ember.
Jamie 30!
Láttátok már a karácsonyi játékunkat? A Jamie 30 percesek című szakácskönyvet sorsoljuk ki, a részvételhez mindössze annyit kell tenni, hogy ide megírjátok, mi lesz nálatok a karácsonyi menü! 2013. december 9. (kedd) éjfélig várjuk a jelentkezéseket!
Kókusztejes édesburgonya krémleves
Hozzávalók:
- 1.5 kg édesburgonya, egyforma kockákra vágva
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
- ½ szerecsendió
- 2-2,5 l víz (ki milyen sűrűn szereti),
- 4 dl kókusztej
- extra szűz olívaolaj
Elkészítés:
A hagymát néhány percig dinszteljük az olívaolajon, belenyomjuk a fokhagyma gerezdeket, rádobjuk a burgonyakockákat és együtt pirítjuk magas lángon az egészet további 2-3 percig. Közben kevergetjük.
Felöntjük a vízzel, belereszeljük a szerecsendiót, sózzuk-borsozzuk. Forrás után kb. 15-20 perc alatt puhára főzzük az édesburgonyát, leturmixoljuk, majd újraforraljuk és besűrítjük a kókusztejjel.
Bársonyos állagú, édesen laktató leves, pofonegyszerűen. Tálaláskor tökmagolajjal meglocsoljuk és héj nélküli tökmaggal tálaljuk, hogy azért ropogjon is benne valami.
Jó étvágyat!