
Joghurtos padlizsánsaláta
Az egyik kedvenc nyári salátánk. Ha török étteremben járunk, soha nem hagyjuk ki, és otthon is gyakran kerül a sült mellé. Hűs, krémes, lágy, de azért a fokhagyma ad neki tartást, jól megy fűszeres húsokhoz köretként, és önmagában, kiflivel tunkolva is príma étek.
Joghurtos padlizsánsaláta
Hozzávalók (2-4 személyre):
- 1 termetes padlizsán, megmosva, kb. 1,5 cm-es kockákra vágva (héjával együtt)
- sűrű, magas zsírtartalmú (min. 10%) natúr joghurt (pl. Gazi, vagy Zott)
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- fél citrom
- extra szűz olívaolaj
- só, bors
Elkészítés:
A padlizsánkockákat besózom és 20-30 percig állni hagyom.
A levet, amit eresztett, leöntöm, majd elrendezem egy sütőpapírral bélelt tepsiben, tekerek rá borsot, olívaolajjal alaposan meglocsolom és 180 fokra előmelegített sütőben vajpuhára sütöm. Sütés közben néhányszor átforgatom. Közben bebarnul a padlizsán húsa, az normális.
A puhára sült padlizsánt hagyom kihűlni, majd ráfacsarom a citrom levét, összekeverem a joghurttal, belezúzom a fokhagymát és fűszerezem.
Ajánlatos néhány órára hűtőbe rakni fogyasztás előtt, hogy az ízeknek legyen ideje kellően összeérni.
Tálaláskor kevés olívaolajjal meglocsolhatjuk. Készítsük el grillparty előtti este (kb. egy vödörnyit), a vendégek garantáltan sorban állnak majd a receptért.

A legjobb saláta grillezéshez – joghurtos padlizsánsaláta
Ha szereted a könnyű, ugyanakkor finom nyári salátákat, csatlakozz hozzánk facebookon is!
No Comments