Magam sem tudtam pontosan, hogy mit is főzök, amikor ennek a levesnek nekiálltam.
Egy dologban biztos voltam: hogy főzelék lesz belőle.
Nem az lett, de annyi baj legyen. Régebben (nagyon régebben) meg abban voltam biztos, hogy ügyvéd leszek, és szerintem mindenki jobban járt, hogy akkor is tévedtem. A minori ad maius.
Illatos thai krumplileves
Hozzávalók:
- 0,75 dkg burgonya, meghámozva, felkockázva
- 0,75 dkg édesburgonya, meghámozva, felkockázva
- 1 friss chili, apróra vágva
- 1 hüvelykujjnyi gyömbér, apróra vágva
- 1 kis fej vöröshagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 l zöldség alaplé
- 165 ml kókusztej
- 1 csokor koriander
- 1 lime
Elkészítés:
A hagymát, fokhagymát, gyömbért, a chilit és a koriander apróra vágott szárát egy kevés olívaolajon puhára pároljuk. Hozzáöntjük az egyforma kockákra vágott krumplit, felöntjük az alaplével, sózzuk-borsozzuk, majd kb. 15 perc alatt puhára főzzük.
Amikor már szinte jó, 2 merőkanállal kiveszünk, ezt egy külön tálban lepürésítjük és simára keverjük a kókusztejjel, majd visszaöntjük a levesbe. Ha sűrűbbre szeretnénk, vegyünk ki többet nyugodtan.
Végezetül megszórjuk friss korianderlevelekkel és belecsavarjuk a lime levét. Jó étvágyat!
Van ám klasszikus édesburgonya krémleves recept is a blogon, illetve ropogós szalonnadarabokkal tálalt, rozmaringos burgonyakrémlevest is főztünk már. Bíró Lajos zelleres krumplileveséről nem is beszélve. Az sem rossz.
Facebookon barátok vagyunk már?