
Isteni csokis brownie, friss, bordó eperdarabokkal
Ragacsosan, csillogón, némán
búg fülembe az eper,
ármányát fekete illatba szőve
könnyű prédára lel.
Édes a bűnbeesés.

Egy tepsi bűnös élvezet
Csokoládés-epres brownie
Hozzávalók:
- 150 gr jó minőségű, legalább 60%-os étcsokoládé, nagyobb darabokra törve
- 150 gr tejcsokoládé, szintén nagyobb darabokra törve
- 250 gr vaj, felkockázva
- 325 gr barna cukor
- 4 tojás
- 140 gr liszt
- 50 gr 20-22% kakaóvaj tartalmú kakaópor
- 200 gr eper megtisztítva, a nagyobb szemek kettévágva, a kisebbek egyben hagyva

Csokis brownie eperrel, egyenesen a sütőből
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A csokoládét, vajat és a cukrot olvasszuk össze egy lábosban, időnként megkeverve, nehogy odakapjon. Ha szépen egybeolvadtak, vegyük le a lángról.
A tojásokat keverjük az olvadt csokoládés masszához, egyesével, alaposan.
A lisztet és a kakaóport összeszitáljuk, és ezt is hozzákeverjük a masszához, végül beleforgatjuk az eper felét.
Egy 20×30 cm kerületű tepsit béleljünk ki sütőpapírral, ebben oszlassuk el egyenletesen a tésztát, a tetejére pedig szórjuk rá az eper másik felét.
Középen süssük 30 percig, vagy 35-ig, ha azt akarjuk, hogy a brownie kívül kapjon egy leheletvékonyan roppanós réteget. (Akarjuk.)
Ez a brownie tömény lesz, édes lesz, ragad majd és közben ropog is, maga lesz a megtestesült bujaság. Csak haladó hedonistáknak!
NYEREMÉNYJÁTÉK!
Facebook oldalunkon most nyerhetsz egy eredeti Crock-Pot lassúfőző edényt! Kattints ide, játssz és nyerj! Sorsolás: 2014.május 11. 20:00.

A születésnapi szelet
No Comments