• Kik vagyunk?
Gyömbér
Egyéb kategória 0

Csirkesaláta tanyasi öntettel – Neil Perry receptje alapján

By Gyömbér · On 2013.07.14.


Neil Perry recept – csirkesaláta tanyasi öntettel

Neil Perry néhány hónapja magyarul is megjelent, Jól enni, jól lenni című szakácskönyvéből készítettünk el egy nagyon hálás receptet.

De miért hálás egy recept?

Több okból is.

Egyrészt, mert a vasárnapi ebédről megmaradt sült hússal tökéletesen működik, szóval nagyon jó lehetőség a maradékok felhasználására. Sőt, ha a levesben megfőtt húsdarabokra serpenyőben rápirítunk kicsit, és azt szórjuk rá a salátára, akkor is pompás lesz a végeredmény.

Másrészt azért hálás, mert sok-sok egészséges zöldséget tartalmaz, a gazdag öntet és a hús miatt mégis tartalmas, ízes étel – gyerekek, felnőttek, fiúk-lányok egyaránt szeretni fogják.

Végül, de nem utolsósorban, remek ötlet piknikezéshez is: a salátát, a húst és az öntetet külön dobozkákban dobjuk be a hátizsákba, a pokrócon fekve pedig keverjük össze az egészet.

Neil Perry tanyasi csirkesalátája, majonézes, oregánós, petrezselymes öntettel (4-6 személyre)

A saláta hozzávalói:

  • 1-1,5 kilós grillcsirke (vagy egyéb sült hús)
  • 2 érett, de még kemény paradicsom (vagy sok kicsi koktélparadicsom, mint nálunk), vegyesen karikákra, cikkekre vágva
  • 1 avokádó felszeletelt húsa
  • 1 fej római saláta (mi lollo bionda salátát használtunk), leveleire szaggatva
  • 1 fej radicchio (vörös cikória) saláta, kisebb-nagyobb darabokra tépve
  • extra szűz olívaolaj
  • bors

A dresszing hozzávalói:

  • ½ teaskanál só
  • ½ csokor metélőhagyma
  • 2 evőkanál friss vagy szárított oregánó
  • 2 evőkanál sima levelű petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 125 ml zsíros ”teljes” tej (legalább 3,5% zsírtartalmú)
  • 125 g jó minőségű (például házilag készült) majonéz

Elkészítés:

A dresszing hozzávalóit a majonéz kivételével összeöntjük, botmixerrel vagy robotgépben összeturmixoljuk, végül egy kézi habverővel a majonézt is hozzákeverjük. Megkóstoljuk, sóval-borssal finomhangoljuk.

A salátát összekeverjük a paradicsommal és az avokádóval, lazán meglocsoljuk olívaolajjal, rátépkedjük a sült húst, megöntözzük a mártással.

Ezzel kész is: tekerjünk még rá frissen borsot és már tálalhatjuk is ezt a teljes értékű, ízekben, vitaminokban bő salátát.

Vagy mehet egyenesen a piknikkosárba.

További saláta ötletekért és Neil Perry receptekért csatlakozz hozzánk facebookon is!

Neil Perry csirkesaláta recept


Share Tweet

Gyömbér

No Comments

Leave a reply Cancel reply

Archívum

  • 2016 április
  • 2016 február
  • 2016 január
  • 2015 október
  • 2015 július
  • 2015 június
  • 2015 május
  • 2015 április
  • 2015 március
  • 2015 február
  • 2015 január
  • 2014 december
  • 2014 október
  • 2014 augusztus
  • 2014 július
  • 2014 június
  • 2014 május
  • 2014 április
  • 2014 március
  • 2014 február
  • 2014 január
  • 2013 december
  • 2013 november
  • 2013 október
  • 2013 szeptember
  • 2013 augusztus
  • 2013 július
  • 2013 június
  • 2013 május
  • 2013 április
  • 2013 március
  • 2013 február
  • 2013 január
  • 2012 december
  • 2012 november
  • 2012 október
  • 2012 szeptember
  • 2012 augusztus
  • 2012 július
  • 2012 június
  • 2012 május
  • 2012 április
  • 2012 március
  • 2012 február
  • Kik vagyunk?

© 2013 Solo Pine Designs, Inc. All rights reserved.