• Kik vagyunk?
Gyömbér
Egyéb kategória 0

Csirke fajitas

By Gyömbér · On 2016.02.28.

Csirke fajitas recept
Ezt a klassz fajitast nem tart tovább megcsinálni 20 percnél. A hozzávalók könnyen beszerezhetőek és nem nagyon ismerek olyan (húsevő) embert, aki ne szeretné.

Tipp: vegák a csirkét cseréljék avokádóra!

A maradékot aztán lehet tortillába tekerni, becsomagolni, másnap ebédre elvinni. Fajitast a magyar asztalokra!

Csirke fajitas

Hozzávalók (4 személyre):

  • kukorica tortilla (hiperekben mindig kapható)
  • 400 g csirkemell, megtisztítva, szárazra törölve, csíkokra vágva
  • 1 evőkanál édesnemes és füstölt fűszerpaprika fele-fele arányban
  • 1 nagy fej lilahagyma, vékony csíkokra vágva
  • 1-1 közepes méretű sárga és piros kaliforniai paprika, szintén vékonyan felcsíkozva
  • 1 piros chilipaprika, kimagozva, felaprítva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss koriander (ha nincs, petrezselyem is megteszi)
  • 1 teáskanál paradicsom paszta (elhagyható)

Tipp: elképesztően jól megy ehhez a kajához a guacamole. Törjünk darabosra néhány érett avokádót, keverjünk hozzá egy kis koriandert, chilit, fehér hagymát, sót. Egy apróra kockázott paradicsom is elfér benne, illetve frissen facsart lime levével lehet még neki adni egy pofont.

Elkészítés:

  1. A csirkemellet sózom-borsozom, öntök rá kb. 2 evőkanálnyi olívaolajat, megszórom a fűszerpaprikával és jól összekeverem.
  2. Egy nagy serpenyőt közepes-magas lángon felhevítek, beledobom a hagymát és a kaliforniai paprikákat. Addig pirítom, míg egy kissé meg nem puhulnak, kb. 6-7 perc.
  3. Beledobom a csirkét is, majd további 7-8 perc alatt szép pirosra pirítom. Félúton rányomom a fokhagymát és hozzákeverem a paradicsom pasztát is.
  4. Ha kész, félreteszem és az apróra vágott koriander felével összekeverem.

Tálalás: a felmelegített tortilla lapra halmozok egy adag húst, reszelek rá lágy cheddar sajtot, csorgatok rá egy kis joghurtot, megszórom a friss korianderrel és feltekerem és felfalom.

Tipp: a fajitas szabad műfaj. Nincs otthon koriander? Jöhet a petrezselyem. Nincs joghurt? Tegyünk rá tejfölt. Találtunk a szekrény mélyén egy rég elfelejtett konzerv babot? Keverjük hozzá azt is! Ne féljünk a saját szánk íze szerint formálni – mi a legrosszabb, ami történhet? (Ételmérgezés.)

A Facebook oldalunkon is szeretettel várunk fajitasozni, tapasozni, streetfoodozni és kvaterkázni. Ugorj be!

Share Tweet

Gyömbér

No Comments

Leave a reply Cancel reply

Archívum

  • 2016 április
  • 2016 február
  • 2016 január
  • 2015 október
  • 2015 július
  • 2015 június
  • 2015 május
  • 2015 április
  • 2015 március
  • 2015 február
  • 2015 január
  • 2014 december
  • 2014 október
  • 2014 augusztus
  • 2014 július
  • 2014 június
  • 2014 május
  • 2014 április
  • 2014 március
  • 2014 február
  • 2014 január
  • 2013 december
  • 2013 november
  • 2013 október
  • 2013 szeptember
  • 2013 augusztus
  • 2013 július
  • 2013 június
  • 2013 május
  • 2013 április
  • 2013 március
  • 2013 február
  • 2013 január
  • 2012 december
  • 2012 november
  • 2012 október
  • 2012 szeptember
  • 2012 augusztus
  • 2012 július
  • 2012 június
  • 2012 május
  • 2012 április
  • 2012 március
  • 2012 február
  • Kik vagyunk?

© 2013 Solo Pine Designs, Inc. All rights reserved.