• Kik vagyunk?
Gyömbér
Egyéb kategória 1

Milyen az igazán jó szendvics?

By Gyömbér · On 2012.06.29.


Club sandwich

A jó szendvics arról ismerszik meg, hogy alul-fölül kenyér határolja. Különösen jó, ha egy szép, világosbarnára sült zsemle tölti be az alapzat és a tető szerepét.

További ismertetőjele, hogy akárhogyan fogod, gyűröd, birkózol vele, képtelen vagy külsérelmi nyomok nélkül megenni. A jó szendvics fogyasztása közben az alkotóelemek a földön kötnek ki, a nadrágon landolnak, vagy éppen az abroszra csurognak, és mire a végére érünk, tulajdonképpen már mindenhol megtalálhatóak, csak magában a szendvicsben nem.

Az összetevőknek csak kreativitásunk és nyersanyag-készletünk szabhat határt, de a jó szendvics alapja mindig hús és minden esetben tartalmaz legalább egyféle kenőanyagot, ami ragasztóként tapasztja össze a feltéteket. Erre a célra – és még oly sok egyébre – kiváló például a majonéz.

Amondó vagyok, hogy néhány karika paradicsom és egy szelet sajt is elfér minden jó szendvicsben.

A következő étel a világ szinte összes szállodájának szobaszervíz kínálatában fellelhető. Azt, hogy ez egy jó szendvics-e, döntsétek el ti.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 6 szelet toast kenyér
  • 6 szelet bacon
  • 6 szelet csirkemell sonka (az eredeti recept szerint sült csirke-, vagy pulykamellel kell készíteni)
  • 8 ek majonéz
  • 2 tk dijoni mustár
  • ¼ jégsaláta
  • 1 nagy paradicsom
  • 2 tojás

Elkészítés:

A bacon szeleteket serpenyőben, közepes lángon ropogósra pirítjuk, közben megfőzzük a tojásokat (ízlés szerinti keménységre, személyes kedvencem az a halmazállapot, amiről nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy szilárd-e, vagy folyós).

A majonézt és a mustárt alaposan összekeverjük, a jégsalátát megtisztítjuk, felaprítjuk.

A kenyereket megpirítjuk, majd egymás mellé helyezzük, és mindegyik szelet tetejét bőségesen megkenjük a majonézes szósszal. Időközben elkészültek a tojások is, ezeket hosszában vékony szeletekre vágjuk.

A legalsó szeletre szépen ráfektetjük a bacont, aztán betakargatjuk a sonkával. Ráfordítjuk a középső szeletet a majonézes felével, majd annak a tetejét is megkenjük. A középső szintre jön a csíkokra aprított jégsaláta, rá a paradicsom, kevés só és bors, végezetül pedig a tojáskarikák, pontosabban tojásováliák.

A harmadik szelet kenyeret elhelyezzük legfelül és meglapogatjuk a szendvicsünket, úgy hogy nem középen nyomjuk meg, hanem a két oldalon préseljük lefele kissé – elkerülve így, hogy idő előtt kifolyjon minden a kenyérszeletek közül.

Levágjuk a szendvics széleit, majd mértani pontossággal átlósan kettévágjuk, hogy két, tökéletesen szabályos, matematika órák dicsőségére váló egyenlőszárú háromszöget kapjunk.

Végezetül fogpiszkálóval rögzítjük labilis természetű emeleteinket.

A szendvics elkészítéshez az angol Masterchef című főzős reality show álmosszemű műsorvezetője, John Torode nyújt videómankót.

Jó étvágyat hozzá!

[youtube S45AYGYIDL4]

Share Tweet

Gyömbér

1 Comment

Leave a reply Cancel reply

Archívum

  • 2016 április
  • 2016 február
  • 2016 január
  • 2015 október
  • 2015 július
  • 2015 június
  • 2015 május
  • 2015 április
  • 2015 március
  • 2015 február
  • 2015 január
  • 2014 december
  • 2014 október
  • 2014 augusztus
  • 2014 július
  • 2014 június
  • 2014 május
  • 2014 április
  • 2014 március
  • 2014 február
  • 2014 január
  • 2013 december
  • 2013 november
  • 2013 október
  • 2013 szeptember
  • 2013 augusztus
  • 2013 július
  • 2013 június
  • 2013 május
  • 2013 április
  • 2013 március
  • 2013 február
  • 2013 január
  • 2012 december
  • 2012 november
  • 2012 október
  • 2012 szeptember
  • 2012 augusztus
  • 2012 július
  • 2012 június
  • 2012 május
  • 2012 április
  • 2012 március
  • 2012 február
  • Kik vagyunk?

© 2013 Solo Pine Designs, Inc. All rights reserved.