• Kik vagyunk?
Gyömbér
Egyéb kategória 0

Amaránt golyó

By Gyömbér · On 2014.01.20.


Amaránt golyó

Amaránt golyó

A kutyaiskola, ahová jártunk, nem csak a kutyákkal szemben támasztott magas elvárásokat, a gazdáknak is meg kellett felelniük egy szigorú szabályrendszernek. Például ha valaki elkésett a foglalkozásról, annak a következő alkalommal egy doboz süteménnyel kellett kiengesztelnie a többieket, hogy ne fenyegesse a falkából való kiközösítés veszélye. #farkastörvények

Egy ilyen késés apropóján volt szerencsénk megkóstolni az alábbi desszert egy verzióját. A receptet jól elkértük és kis változtatásokkal meg is csináltuk. Gluténmentes, csökkentett szénhidráttartalmú, ugyanakkor nem csak kötelességből nyammogja el az ember, tényleg finom.

A pattogatott amaránt adja hozzá a vázat és a kasznit, akit érdekel, mi fán terem, itt írtunk róla bővebben. Így néz ki salátában:

Post by Gyömbér.


Amaránt golyó recept

Hozzávalók:

  • 10 dkg pattogatott amaránt
  • 20 + 5 dkg finomra tört dió, mogyoró és kesudió keveréke
  • 10 dkg nyírfacukor (mézzel vagy más édesítővel helyettesíthető)
  • 3-4 evőkanál kókuszzsír (vagy vaj)
  • kb. 1 dl sűrű tejszín, de használhatunk zsíros tejet vagy kókusztejet is akár
  • 1 marék aszalt vörösáfonya, durvára vágva
  • kakaópor és fahéj ízlés szerint, kb. 2 teáskanál elegendő lehet az előbbiből, max. 1 az utóbbiból

Elkészítés:

Az amaránt felét és az 5 dkg finomra zúzott magot összeöntjük és félretesszük.

Minden mást alaposan összekeverünk, egy olyan masszára van szükségünk, amiből szép golyókat lehet gyúrni, anélkül, hogy szétesnének. Ha túl száraz, több zsiradékkal lehet egyensúlyozni, ha túl ragacsos, még egy kis amaránt mehet bele.

Pingponglabda méretű golyókat formázunk, amiket aztán az amarántos-magos keverékben meghempergetünk. A legegyszerűbb, ha egy zárható dobozban kicsit összerázzuk őket.

Az a nagyon jó ebben a receptben, hogy szanaszét lehet variálni: bármilyen mag, aszalt gyümölcs jó bele, a kókuszzsír helyett használhatunk vajat, a tejszín helyett mehet bele kókusztej vagy egyszerű, zsíros házi tej, a nyírfacukrot kiválthatja a méz, és így tovább. Pisztáciás burokban is menő lenne.

Ráadásul 15 perc alatt kész van az egész, hűtőben napokig tárolható, jól néz ki és a világraszóló karácsonyi dőzsölések után nyugodt szívvel fogyaszthatjuk.

NYEREMÉNYJÁTÉK!

Facebook oldalunkon most nyerhetsz egy eredeti Crock-Pot lassúfőző edényt! Kattints ide, játssz és nyerj! Sorsolás: 2014.május 11. 20:00. 



Share Tweet

Gyömbér

Archívum

  • 2016 április
  • 2016 február
  • 2016 január
  • 2015 október
  • 2015 július
  • 2015 június
  • 2015 május
  • 2015 április
  • 2015 március
  • 2015 február
  • 2015 január
  • 2014 december
  • 2014 október
  • 2014 augusztus
  • 2014 július
  • 2014 június
  • 2014 május
  • 2014 április
  • 2014 március
  • 2014 február
  • 2014 január
  • 2013 december
  • 2013 november
  • 2013 október
  • 2013 szeptember
  • 2013 augusztus
  • 2013 július
  • 2013 június
  • 2013 május
  • 2013 április
  • 2013 március
  • 2013 február
  • 2013 január
  • 2012 december
  • 2012 november
  • 2012 október
  • 2012 szeptember
  • 2012 augusztus
  • 2012 július
  • 2012 június
  • 2012 május
  • 2012 április
  • 2012 március
  • 2012 február
  • Kik vagyunk?

© 2013 Solo Pine Designs, Inc. All rights reserved.