• Kik vagyunk?
Gyömbér
Harom husveti martogatos recept
Egyéb kategória 0

3 húsvéti mártogatós recept

By Gyömbér · On 2015.04.04.


Már túl vagyunk a kalácson és a sonkán. Legurult mellé néhány tojás is, néhány pálinka is. Az egészet megfejeltük a sonka főzővizére alapozott bablevessel, de még mindig tart a mulatság. Ilyenkor jól jöhet néhány könnyel elkészíthető mártogatós, amivel továbbra is sakkban lehet tartani a családot (mégiscsak kolbászról beszélünk), de a mellé kínált répának, zellerszárnak köszönhetően talán nem kergetjük magunkat csatakos rémálmokba, és még egy közös húsvéti kirándulás is beleférhet.

Rozmaringos kolbászkrém

Hozzávalók:

  • 100 g kolbász, felkarikázva
  • 200 g mascarpone
  • 50 g zöld olívabogyó, felaprítva
  • 1-2 ek tejföl
  • néhány szál rozmaring

Elkészítés:

A kolbászt száraz serpenyőben egy kissé kipirítjuk, hogy ne legyen annyira zsíros, a rozmaringot pedig mellédobjuk, süljön bele az illata. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd bedobjuk egy robotgépbe a krémsajttal, a tejföllel és az olívabogyó felével együtt. Összeaprítjuk. A kolbász és az olívabogyó is elég sós, ezért csak csínján az ízesítéssel. Ha kész, belekeverjük az olívabogyó másik felét, aztán hűtőbe vele.

Medvehagymás tojáskrém

Hozzávalók:

  • 6 db kemény tojás
  • 150 g krémsajt (de tejföllel se rossz)
  • 1 nagy evőkanál majonéz
  • 1 kk dijoni mustár
  • néhány szál friss medvehagyma, apróra vágva

Elkészítés:

A krémsajtot kikeverjük a majonézzel, a mustárral és a medvehagymával. A tojást apróra vágjuk és összekeverjük, sóval-borssal ízesítjük. Botmixerrel is lehet pürésíteni, de mi jobban szeretjük, ha van egy kis tartása a dolognak. Ezt is hidegre tesszük.

Céklás hummusz

Hozzávalók:

  • 1 kisebb cékla, forró vízben puhára főzve
  • 400 g csicseriborsó (1 konzerv tökéletes)
  • 1 citrom leve
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ½ ek tahini
  • extra szűz olívaolaj

Elkészítés:

A céklát – miután kihűlt – felkockázzuk, a lecsöpögtetett csicseriborsóval, a fokhagymával, a tahinivel és a citromlével együtt robotgépbe tesszük, összepürésítjük. Közben fokozatosan adagoljuk hozzá az olívaolajat, amíg elérjük a kívánt sűrűséget.

Mindent kis tálacskákba merünk, hozzá pirított bagett szeleteket, csíkokra vágott répát és halványító zellerszárat adunk. A legjobb, ha mindenből jut egy kevés az egész asztalon szétszórva, hogy mindenki kedvére tudjon ropogtatni.

Sok locsolót, piros tojásért pedig gyertek Facebookra! 

Share Tweet

Gyömbér

Archívum

  • 2016 április
  • 2016 február
  • 2016 január
  • 2015 október
  • 2015 július
  • 2015 június
  • 2015 május
  • 2015 április
  • 2015 március
  • 2015 február
  • 2015 január
  • 2014 december
  • 2014 október
  • 2014 augusztus
  • 2014 július
  • 2014 június
  • 2014 május
  • 2014 április
  • 2014 március
  • 2014 február
  • 2014 január
  • 2013 december
  • 2013 november
  • 2013 október
  • 2013 szeptember
  • 2013 augusztus
  • 2013 július
  • 2013 június
  • 2013 május
  • 2013 április
  • 2013 március
  • 2013 február
  • 2013 január
  • 2012 december
  • 2012 november
  • 2012 október
  • 2012 szeptember
  • 2012 augusztus
  • 2012 július
  • 2012 június
  • 2012 május
  • 2012 április
  • 2012 március
  • 2012 február
  • Kik vagyunk?

© 2013 Solo Pine Designs, Inc. All rights reserved.